zeytin yapımı
- zeytinleri alacak bir bidona doldur. sızdırmaz bir kapağı olsun.
1. 10 kg zeytin için 3 su bardağı salamura tuzu,
2. 1 çay bardağı ayçiçek yağı.
3. 1 fincan sirke.
4. 1 yemek kaşığı şeker. kullan.
bidonu alt üst et. kapağı sıkıca kapa
3-4 hafta da bir kapaği açmadan bidonu yuvarla. sakın salamura suyu dökülmesin.
3 ay sonra aç. kapak iyi kapandıysa bidon içe doğru çöker. ( vakum yapar. )- Erol Yıldırım Kılıç Erol Bu islem sirasinda şişede gazdan dolayi Şişme olurmu?
- Kılıç Erol 3 ay sonra aç. kapak iyi kapandıysa bidon içe doğru çöker. ( vakum yapar. )
zeytinler hacmen 3 de birine yakınını kaybeder. şişme değil bidonda çökme olur. kimyacı değilim . defalarca yaptığım tecrübemi paylaştım sizlerle. - Ali Doğaner Zeytin tuzlamada kullanılan şekerin görevi nedir?
- Gafur Çetin 5 litrelik pet şişeye 1 fincan ince sofra tuzu yeterli ağzını sıkı kapat 2 ay sonra yiyeceğin kadar çıkartıp tepsi üzerine koynuz oda sıcaklığında dursun henüz olmamıştır 1 hafta içinde günden güne tadına bakınız 3_4 güne tadı yerine gelecektir ve kimseyle paylaşmak istemeceksiniz kesin...
- · Yanıtla
- · 41d
- · Düzenlendi
- Asil Küçükakın 5 litrelik su bidonlarına yıkamadan koy 1 fincan iri tuz bir fincan ayçicek yağı koy kapat arada salla sele mükemmel zeytin olur
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder