zeytin yapımı

  • zeytinleri alacak bir bidona doldur. sızdırmaz bir kapağı olsun. 
    1. 10 kg zeytin için 3 su bardağı salamura tuzu,
    2. 1 çay bardağı ayçiçek yağı. 

    3. 1 fincan sirke.
    4. 1 yemek kaşığı şeker. kullan. 
    bidonu alt üst et. kapağı sıkıca kapa
    3-4 hafta da bir kapaği açmadan bidonu yuvarla. sakın salamura suyu dökülmesin. 
    3 ay sonra aç. kapak iyi kapandıysa bidon içe doğru çöker. ( vakum yapar. )
    2
    • Erol Yıldırım Kılıç Erol Bu islem sirasinda şişede gazdan dolayi Şişme olurmu?
    • Kılıç Erol 3 ay sonra aç. kapak iyi kapandıysa bidon içe doğru çöker. ( vakum yapar. )
      zeytinler hacmen 3 de birine yakınını kaybeder. şişme değil bidonda çökme olur. kimyacı değilim . defalarca yaptığım tecrübemi paylaştım sizlerle.
      1
    • Ali Doğaner Zeytin tuzlamada kullanılan şekerin görevi nedir?
    Yanıt yaz...

  • Gafur Çetin 5 litrelik pet şişeye 1 fincan ince sofra tuzu yeterli ağzını sıkı kapat 2 ay sonra yiyeceğin kadar çıkartıp tepsi üzerine koynuz oda sıcaklığında dursun henüz olmamıştır 1 hafta içinde günden güne tadına bakınız 3_4 güne tadı yerine gelecektir ve kimseyle paylaşmak istemeceksiniz kesin...
  • Asil Küçükakın 5 litrelik su bidonlarına yıkamadan koy 1 fincan iri tuz bir fincan ayçicek yağı koy kapat arada salla sele mükemmel zeytin olur

Yorumlar

Popüler Yayınlar