OYAK BITKILERI

KATIRTIRNAGI
http://faydalarinelerdir.net/katirtirnaginin-faydalari



LABADA
Faydası :  Kökü kaynatılıp içilirse bütün kaşıntıları keser. Yeşil tohumları kaynatılıp içilecek olursa, anne sütünü artırır. Mesane tıkanmasını giderir. İştah açar. İshali keser.






Boyacı Papatyası

ANTHEMİS TİNCTORİA
Sarı Papatya Sıkıştırıcı ve öksürük kesici olarak kullanılır. 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık papatya konur, 30 dk bekletilir, süzülür, günde 4 defa bir kaşık içilir. Boyacı papatyasının kökü toz haline getirilip yenilirse, yürek ağrılarına çok iyi gelir. Kökü doğranır, kaynatılarak içilirse içen kimse ömrü boyunca istiska hastalığına yakalanmaz, aynı hastalıktan muzdarip kimseleri iyileştirir. 


LADEN


Faydaları :

Pişikleri geçirmek için kullanılır. Özellikle çocuklarda meydana gelen pişiklerde kullanılır. Kaşıntılı, kabarcıklı, sulu egzama gibi deri hastalıklarında kullanılır.

Besin alerjisinin neden olduğu deri iltihaplanmasında fayda sağlar.
Cinsel uzuvlar, ağız içi, yutak, mide-bağırsak, deri ve tırnak mantarlarını geçirici etkisi vardır.
Kullanım Şekli : Bir kahve kaşığı ince kıyılmış Laden otu demliğe konur ve üzerine 300-400 ml sıcak su konularak 5-10 dakika demlenmesi beklenilir. Elde edilen çay demi ile yaraların üzerine  kompres yapılır.
UYARI : Bitkinin uzun süre içilirse uyutmama etkisi vardır.
Laden otu (yaprak, çiçek, gül, dal ve sürgünleri) Mayıs’tan Ekim’e kadar toplanarak kurutulur ve nemden uzakta özel kaplarda muhafaza edilir.










https://onedio.com/haber/amerikan-yerlilerinin-her-tur-hastaligin-tedavisinde-kullandigi-mucizevi-bitki-712277
















Yorumlar

Popüler Yayınlar