Ana içeriğe atla
Ara
Bu Blogda Ara
BABAMDAN TARIFLER
Paylaş
Bağlantıyı al
Facebook
X
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
Haziran 30, 2019
Dikenlerin de faydaları var
Dikenlerin de faydaları var
Deve dikeni
İnce ve çengelli bir yapıya sahip olan ve yaşken güzel koku veren, 1,5 metreye kadar boylanabilen büyük, otsu bir bitkidir. Uçucu yağ, flavonlar ve acı madde içerir.Anayurdu Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve
Asya’dır; Akdeniz havzasında, Türkiye’de, İspanya’da, İngiltere’de, Irak’ta, Çin’de, Hindistan’da yaygınlıkla bulunur.
GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
700 metre yüksekliğe kadar olan kurak ve taşlı bölgelerde, sürülmeyen tarlalarda, yol kenarlarında kendiliğinden yetişir. Kireçli toprakları sever.
Üretimi tohumla yapılır. İlkbaharda ekilen tohumlar o yaz çiçek açacak olgunluğa ulaşır, yazın ekilirse, ertesi yıl çiçek açar.
Kökten gövdeye, dallara, yapraklara, çiçek tomurcuklarına ve tohumlara varıncaya değin her yeriyle yenebilir bir bitkidir.
Kök, gövde ve yan sürgünler suda haşlanıp salata yapılarak ya da et yemeklerinin içine sebze olarak eklenerek yenir. Gövde tazeyken soyularak çiğ de yenebilir. Çiçek tomurcukları enginara benzer lezzetiyle tüketilir. Tohumlarından yağ çıkarılır ya da kavrularak kahve yerine içilir.
Faydaları:
Karaciğer hasatalıklarının tedavisi zor ve uzun zaman alan bir tedavidir. Pek çok ilaç kullanımı da karaciğeri yorar ve zarar verir. Ama doğa öyle şifalı bir yer ki sizlere bu hastalıkla ilgili olarak son derece şifalı bit birki sunuyor. Deve dikeni.
İnsanlık yeraltına sığındı! 'Bize yeryüzünde yaşam hakkı yok'
500 bin çalışanı ilgilendiren haber! En az 3170 TL ikramiye geliyor...
Binali Yıldırım, Çengelköy'de vatandaşlarla buluştu
Bebeto'nun oğlu Süper Lig'e transfer oluyor
Neredeyse hurda olarak aldı... Yaptığı bakımla arabayı adeta baştan üretti!
Keisuke Wakizaka ve sıra dışı hikayesi... Bir Japon nasıl ülkücü olur?
Halk arasında bilinen diğer isimleri ;Akkız, Kasna, Eşek dikeni, Kenger otu. Safrayı arttırır.Deve dikeni Özellikle karaciğerdeki zehirli maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak karaciğer hastalıkları ve zehirlenmelerinde faydalı olur. İştahı açar.
Mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Kramp çözücüdür. Migrene karşı faydalıdır. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Antioksidan etkileri ile cilt ve prostat kanserine karşı koruyucudur.
Deve dikeni nasıl kullanılır?
Bir tutam devedikeni suda haşlanarak yudum yudum içilirse ateşi düşürür. Sirkesi iştahı açar, mideye kuvvet verir ve hazmı kolaylaştırır. Kumları dökmeye yardımcı olur ve cinsel gücü arttırır.
1 yaprak, 1 küçük kök yada 3 tutam tohumu 1 litre suda birkaç dakika kaynatarak günde 3 defa yemeklerden önce 1’er çay bardağı içilir.Karaciğeri tüm zehirli ve zararlı maddelerden arındırır, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini destekler, en ağır karaciğer hastalıklarında bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Kullanım biçimi: Havanda hafifçe ezilmiş bir tatlı kaşığı dolusu tohum, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, sabah aç karnına, öğlen yemeğinden yarım saat önce ve yatmadan yarım saat önce birer bardak olmak üzere, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir.
Ak diken
Müsil:
Ak diken meyvesinden 20-25 adet yenirse derhal ishal yapar. Bu meyveler kurutulup ya da marmelat, şurup yapılıp saklanır.
İdrar söktürücü:
Ak diken meyvesi kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse içeriğindeki flavonlar nedeniyle idrar söktürür.
Siğil:
Meyvelerin suyu ile siğil pansuman yapılır.
Egzama:
Meyvelerin suyu kaşınan yerlere sürülür.
Ak Diken Güçlü bir müshildir. Mide bulantısı yapabilir. Göven eriği, geyik dikeni olarak bilinir.
Kaşıntı:
Meyvelerin suyu kaşınan yerlere sürülür.
Demir dikeni
Toprak üstüne yatık olarak duran, yaprakları bileşik, çiçekleri küçük açık sarı renkli, meyvesi 100 mm kadar otsu bir bitkidir
Demir dikeninin yararları
Böbrek taşlarını düşürücü, idrar söktürücü ve kuvvet verici olarak kullanılır.
Nasıl kullanılır?
Çiçekleri ve yaprakları kaynatılarak hekim kontrolünde tavsiye edilen miktarlarda kullanılır.
Gümüş diken
Avrupa'nın Orta, Doğu ve Güneydoğusu ile Asya'nın Rusya, Kafkaslar, Kırım ve Türkiye bölgelerinde yetişir. Gümüş dikeni yetiştiği toprağa göre 5-50cm boyunda olabilir. Bu nedenle de sapsız diye anılır.Gümüş dikeninin taç yaprakları gümüş gibi parlak ve açık beyaz renktedir.
Faydaları
Antibiyotik (mikropları öldürücü), bağırsak kurtlarını düşü-rücü, terletici, idrar artırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahiptir.
Binali Yıldırım, Çengelköy'de vatandaşlarla buluştu
Perçem modelleri
15 Temmuz'da 'Sulh' elçisi kesilen İmamoğlu Gezi'de bakın neler yapmış!
Tekirdağ'da geri dönüşüm fabrikasında yangın!
10 milyon liralık kenevir tarlasının zanlıları tutuklandı
Bebeto'nun oğlu Süper Lig'e transfer oluyor
Ateş Dikeni
Gülgiller familyasındandır. Diğer adları Tavşan elması, Ebem bükü, Kuş alıcı, Kirkat. 2-5 metre boylarında, dikenli, ilkbaharda küçük beyaz çiçekler açan, dekoratif bir ağaççıktır Jölesi yapılır, portakal reçeline eklenir.
Ancak meyvenin çekirdeğinde ve bitkinin yapraklarında oksijen siyanürü bulunabilir.
Faydaları
Çok az miktarda kullanıldığında nefesi açan, sindirimi kolaylaştıran bu maddenin yüksek miktarı insanı zehirleyebilir!
Bu dekoratif bitkinin meyveleri kimi Avrupa ülkelerinde kalp yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır.
Yorumlar
Popüler Yayınlar
Aralık 24, 2018
bitkiler
Şubat 14, 2019
İdrar Kaçırmaya İyi Gelen Bitkiler – Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Yorumlar
Yorum Gönder