İdrar Kaçırmaya İyi Gelen Bitkiler – Bitkisel Tedavi Yöntemleri

İdrar kaçırma hemen her yaştaki kadın ve erkekleri etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Kadınlarda zor doğumlara, menopoz dönemine ve genetik faktörlere bağlı olarak görülürken erkeklerde genelde boşaltım sistemi ile ilgili sorunlardan kaynaklanmaktadır.
Genellikle kadınlarda görülen idrar kaçırma problemi kişinin sosyal hayatını derinden etkilemektedir. Nedenleri ne olursa olsun tedavi edilmesi gereken idrar kaçırma ilaç ve bitkisel yollarla çözüme kavuşturulabilir. İlaç kullanmayı gerektirmeyen ve doktor önerisiyle kullanılabilecek idrar kaçırmaya iyi gelen bitkiler şunlardır:
  • Buchu bitkisi: 8 hafta düzenli olarak kullanılan Buchu bitkisi idrar kaçırmayı engellemektedir. Mesaneye giden sinir sinyallerini arttıran bu bitki şifalı uygulamalar arasında.
  • At kuyruğu: İdrar kaçırmaya ne iyi gelir sorunuza bir diğer yanıtımız at kuyruğudur. Bataklıklarda ve nehir kenarlarında yetişen bu bitki, antioksidanlar yönünden zengindir. Yaşlanma nedeniyle mesane dokusunun zayıflamasını önler ve idrar kaçırmanın önüne geçer.
  • Mısır püskülü: Vitamin ve antioksidan kaynağı mısır püskülü, idrar kaçırma bitkisel tedavi yöntemleri arasında bir diğer seçenektir. Hem enfeksiyona hem de idrar kaçırmaya karşı etkilidir.
  • Reishi mantarı: İdrar kaçırma doğal tedavi yöntemleri arasında reishi mantarını kullanmak da yer almaktadır. Japonya’da yapılan bir araştırma bu mantarın, 8 hafta düzenli kullanımın sonunda idrara çıkma isteğini azalttığını göstermiştir.
  • Cüce palmiye: İdrar tutamama bitkisel tedavi yolları arasında Avrupa’da sık kullanılan cüce palmiye de yer almaktadır. Boşaltım sistemindeki sinirler üzerinde etkili olan cüce palmiye idrar kaçırmanın önüne geçmektedir.
  • Kabak çekirdeği: Kabak çekirdeğinde iltihaplanma karşıtı özelliklere sahip omega-3 yağ asitleri ile bulunmaktadır. Bu da idrar fonksiyonlarının iyileşmesini sağlamaktadır. Kabak çekirdeği, idrar kaçırmaya bitkisel çözüm arayanlara önerilmektedir.
  • Ayı üzümü: Pelvik kasları güçlendiren annik asit yönünden zengin olan ayı üzümü, idrar kontrolünde birebirdir. İdrar kaçırmasına ne iyi gelir sorunuza en hızlı çözüm sunan yanıtlarımızdan biridir. Ayı üzümü antipsektik özellikleri sayesinde, boşaltım sistemindeki iltihaplanmalara karşı da etkilidir.
  • Moringa bitkisi: Kadınlarda menopoz sırasında görülen idrar kaçırma durumuna karşı kullanılmaktadır. 6 – 8 hafta sonunda etkisi tam olarak görülmektedir.
  • Karayılan otu: İdrar kaçırmaya iyi gelen bitkiler arasında karayılan otu da yer almaktadır. Menopoz sonrası dönemde görülen idrar kaçırma problemleri, karayılan otu ile kontrol altına alabilir. Günde 2 kez suya 10 – 20 damla şeklinde damlattığınız karayılan otunu tüketebilirsiniz.
  • Melisa otu: İdrar kaçırma bitkisel tedavi yöntemleri arasında melisa çayı tüketimi de yer almaktadır. Akşam yatmadan 21 gün boyunca düzenli içilen melisa otu idrar kaçırmaya iyi gelmektedir.
  • Civanperçemi: Yine çay şeklinde tüketilen civanperçemi de idrar kaçırma sorunu olanlara önerilen doğal yöntemlerdendir. Isırgan otu, mısır papatyası ve kuşburnu ile kaynatılarak tüketilebilir.
  • Kişniş: İdrar kaçırma doğal tedavi yollarından biri de kişnişi 1 çay bardağı suya ekleyerek 10 dakika sonra süzerek tüketmektir.
  • Kızılağaç kabuğu: Çay şeklinde tüketilen bir diğer şifalı bitki kızılağaç kabuğudur. Günde 3 kere ikişer çorba kaşığı halinde tüketildiğinde etkili olmaktadır.
İdrar kaçırmasına ne iyi gelir sorunuz için ayrıca soya sütü, kızılcık suyu, elma suyu, meyve çayları ve kafeinsiz çayları da cevap olarak sunabiliriz. . İdrar kaçırma tedavisi sırasında kaçınmanız gereken yiyecek ve içecekleri ise şöyle sıralayabiliriz:
  • Alkol
  • Yapay tatlandırıcılar
  • Çikolata
  • Turunçgiller
  • Kahve
  • Kola ve soda gibi asitli içecekleri
  • Baharatlı gıdalar
  • Çay
  • Domates temelli yiyecekler
İdrar kaçırmaya iyi gelen bitkiler sayesinde tedavi süresince semptomları hafifletebilir ve kendinizi rahatlatabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmamalısınız.

İdrar Kaçırmaya Bitkisel Çözüm! Ünlü Doktorlardan Tarifler

İdrar kaçırmaya ne iyi gelir diye düşünenler için ünlü doktorların önerdiği sağlıklı birkaç kürden bahsedebiliriz. Yukarıdaki bitkilerle hazırlanan bu kürler sayesinde idrar kaçırma sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
Prof. Dr. İbrahim İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Kürü
Malzemeler
  • 25-30 adet kiraz sapı
  • 1 su bardağı klorsuz su (Klorsuz su yerine marketten, büfeden satın alacağınız pet şişe su da olur)
  • 4-5 damla limon
Yapılışı: 25 – 30 tane kurutulmuş kiraz sapını 1 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp süzün. Üzerine 4 – 5 damla taze limon suyu damlatın ve karıştırarak için. Günde bir defa 1 su bardağı şeklinde tüketin. 2 hafta ile 20 gün arasında uygulayın.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Kürü
Malzemeler
  • 1 tutam karabaş otu
  • 1 tutam melisa
  • 1 su bardağı klorsuz su (Klorsuz su yerine marketten, büfeden satın alacağınız pet şişe su da olur)
Yapılışı: 1 su bardağı klorsuz suya melisa otunu atıp kısık ateşte 3 dakika kaynatın. Ardından karabaş otunu ilave edip 3 dakika daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra süzüp günde bir kere için. 21 gün uygulamaya özen gösterin. İdrar kaçırmaya iyi gelen bitkiler ile sorununuzun üstesinden gelin.
Dr. Feridun Kunak İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Kürü
Malzemeler
  • 3 su bardağı su
  • 1 tutam civanperçemi̇
  • 1 tutam ısırgan otu
  • 1 tutam papatya
  • 1 tutam kuşburnu
Yapılışı: 3 su bardağı suyu 15 dakika kaynatın. Ocaktan içine 1 tutam civanperçemi, 1 tutam ısırgan otu, bir tutam papatya ve bir tutam kuşburnu atıp 15 dakika demleyin ve günde 1 bardak olmak üzere tüketin.
Dr. Ömer Çoşkun İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Kürü
Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı yakı otu (Aktardan alabilirsiniz)
  • 1 bardak kaynak su
Yapılışı: İdrar kaçırmaya bitkisel çözüm olarak bir bardak suyu cezvede kaynatıp ocaktan alın. İçine bir tatlı kaşığı yakı otu koyup demlemeye bırakın. Günde 1 kez aç karına için.
Dr. Feridun Kunak İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Kürü
Malzemeler:
  • 1 tutam sarı ballıbaba
  • Yaklaşık bir bardak su
Yapılışı: Yaklaşık bir bardak suya bir tutam kadar sarı ballıbaba bitkisini koyuni, yaklaşık bir dakika kaynatın ve 1 dakika kadar demleyin. Ilıdıktan sonra süzün ve için.
İdrar kaçırmayı önleyen bitkiler sayesinde tedavi sürecinde rahat edebilir ve daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Ancak idrar kaçırma doğal tedavi yöntemlerini uygulamadan önce doktorunuza mutlaka danışmalısınız. Doktorunuzun onayı olmadan hiçbir kürü uygulamayınız.

Havlican acı çekem üzümü ısırgan otu kebabiye bunları 50 şer gram toz haline getirip sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı suda karıştırıp için idrarinizi tutabildiginiz kadar tutun sürekli kasın kendinizi bir spor haline getirin bu işi 1 ay düzenli yapın sonuç alırsınız



Buchu bitkisi: Japonya’da yapılan çalışmalarda, bu bitki, 8 hafta boyunca düzenli olarak kullanıldığında, daha az tuvalete gitmeye yardımcı oluyor. Ayrıca idrara çıkma dürtüsünü azalttığı ve idrar kaçırmayı engellemeye yardımcı olduğu da doğrulanmıştır. Buchu bitkisi bunu, mesaneye gelen sinir sinyallerini arttırarak yapıyor.
At kuyruğu: Uzun ve kuyruk görünümü ile bu adı alan bitki, bataklıklarda ve nehir kenarlarında yetişir. Yaşlanma ile birlikte gelen strese karşı koruduğu düşünülen antioksidanlar yönünden zengindir. Zamanla sağlıksız hale gelen mesane dokusunun bu yaşlanma sürecini yavaşlatmada, at kuyruğu bitkisi etkilidir.

Mısır püskülü: Bu bitki, vitamin ve antioksidanlarla doludur. Boşaltım sistemi enfeksiyonlarını tedavi etmede, yüzyıllardır kullanılıyor. Daha yakın bir dönemde, idrar kaçırma tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Ancak etkilerini tam olarak kanıtlayan bir araştırma yok.
Reishi mantarı: Bu mantar, 2000 yıldır Çin tıbbının temel unsurlarından biridir. Japonya’da yapılan bir araştırma bu mantarın, 8 hafta düzenli kullanımın sonunda idrara çıkma isteğini düşürdüğünü gösterdi.

Cüce palmiye: Avrupa’da, büyümüş prostatın neden olduğu sağlık problemlerini tedavi etmede, cüce palmiye ağacının meyvelerinden yapılan özler kullanılıyor. Araştırmalar, idrar kaçırma problemini azaltmak ya da tamamen ortadan kaldırmak için cüce palmiyenin, boşaltım sistemindeki sinirler üzerinde etkili olduğunu öne sürüyor.
Kabak çekirdeği: Kabak çekirdeği, iltihaplanma karşıtı özelliklere sahip omega-3 yağ asitleri ile doludur. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir çalışma, kabak çekirdeği yağının, anormal idrar fonksiyonlarını iyileştirdiği ve idrar kaçırmayı azalttığını göstermiştir.

Ayı üzümü: Ayı üzümü, idrar kaçırmayı engellemek için harika bir bitkidir. Pelvik kasları güçlendiren annik asit yönünden zengin olan ayı üzümü, idrari kontrol etmenize yardımcı olur. Ayrıca antipsektik özellikleri sayesinde, boşaltım sistemindeki iltihaplanmalarla da savaşır. Bu çayı, günde 3 kez, birer fincan şeklinde tüketebilirsiniz.

Moringa bitkisi: Geleneksel Çin tıbbında idrar kaçırma için tipik bir tedavi seçeneği olarak tercih edilir. Kadınlarda, menopoz gibi hormonal değişimlere bağlı idrar kaçırma ile savaşmaya yardımcı olur. Bu bitkinin etkileri, yavaş yavaş görüldüğünden, sonuçları görmek için 6-8 hafta uygulanması önerilir.


Karayılan otu: Menopoz sonrası dönemde görülen idrar kaçırma problemleri, karayılan otu ile kontrol altına alabilir. İdrarınızı kontrol etmek için, içtiğinize suya ya da meyve suyuna, günde 2 kez, 10-20 damla karayılan otu özü damlatabilirsiniz.


 KARANFİL: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı toz karanfili katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı için. 
 KİŞNİŞ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş atın. Demlenmesinin ardından süzün. Daha sonra günde iki kez, kahvaltıdan yarım saat önce ve geceleri yatmadan önce birer çay fincanı için. 
 SÜMBÜL: Aynı oranda pelit, sümbül, kilermeni ve mersin ağacı tohumunu havanda dövün. Ezildikten sonra günde 3 öğün birer tatlı kaşığı az miktarda su ile alın. 
 GÜNLÜK: Havanda dövülerek ezilmiş olan bir çay kaşığı günlüğü tüketin. 
 KIZIL AĞAÇ KABUĞU: Bir litre suyun içine iki tutam kızıl ağaç kabuğu katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 3 öğün yarımşar çay bardağı için. 
 ÇAM FISTIĞI: Her gün bir miktar çam fıstığı yiyin. Ancak aşırıya kaçmayın. 
 KUZU KULAĞI: Aynı oranda kuzu kulağı, müsrafi, günlük ve karabaş otunu havanda ezin. Daha sonra süzme bal ile macun kıvamına getirin. Günde 3 öğün birer tatlı kaşığı az miktarda su ile tüketin. 
 HAVLICAN: Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir çay kaşığı havlıcan tohumunu az miktarda su ile tüketin..
https://www.kadinlarkulubu.com/portal/saglik/idrar-kacirmaya-son-115043.html

Yorumlar

Popüler Yayınlar