İğdenin faydaları

Böbreğinde bağırsaklarında taş olanlar iğde yi yedikden sonra çekirdeğini yıkayıp çay renginde olana kadar kaynatıp hergün bir bardak içerlerse taş kendiliğinden düşer.Eşim kullandı ve doktorların kırmamız lazım dedikleri taş bir hafta sonra düştü.

İğdenin faydaları

Vatanı Akdeniz Bölgesi olan iğde, dikenli dalları nedeniyle, köylerde bahçe çiti olarak kullanılsa da, bilinen faydaları ise şifa arayanların ilgisini çekiyor.
Meyveleri zeytin büyüklüğünde sarımsı ve kahve renginde olan iğde, halk arasında başta bağırsak bozuklukları ve ağız pasını gidermek için kullanılırken, iğde yenilmesinin ise limon ve şeftalide olduğu gibi ishali önlediği belirtiliyor.
İğde meyveleri belli bir süre düzenli olarak yenilirse, idrar tutamama ve idrara çıkma zorlukların yenilmesine yardımcı olurken, iğde çiçeklerinin kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmesinin egzama, öksürük ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği belirtildi.
Sonbahar mevsiminin başlarında meyvesini veren iğde ağaçlarının ayrıca, Haziran ayı başlarında açtığı çiçeklerini koklamak da zihne kuvvet ve açıklık verdiği kaydedildi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar