MEŞE YAPRAĞI

MEŞE YAPRAĞI
İster siyah zeytin, ister yeşil zeytin hangisi olursa olsun eğer zeytini muhafaza ettiğiniz kabın içerisine meşe yaprağı koyarsanız bir daha küflenme sorunu yaşamazsınız👌
🌿Hatta yaptığınız turşularınızın içerisine bile birkaç dal meşe yaprağı koyarak müzdarip olabildiğiniz küf oluşmasını engelleyebilirsiniz.
🌿Meşe yaprağı bünyesindeki etken maddeler sayesinde küf önleyici özellik sağlayabilmektedir.
🌿Kuru bakliyatlar, tarhana vb her türlü kuru ve
küflenme potansiyeli olan gıdanıza kurutulmuş meşe yaprağı koyabilirsiniz.
🌿Meşe yaprağı kurusu doğal, ilaçlamamış temiz bir bölgeden toplanmış ve kurutulmuş olmalıdır. Veya güvenilir bir yerden satın da alabilirsiniz.
🌿Taze meşe yaprağı olanlar (yaş yaprak hali) onu da daha çok kuru olmayan bir gıdanın muhafazasında kullanabilir. Aksi taktirde gıda, yapraktaki nemden dolayı küflenebilir. Örneğin; bir kavanoz kuru tarhananız var ve yaş yaprağı koyarsanız tarhana küflenebilir; ancak kuru yaprak konulursa nemlilik olmaz ve dayanıklılık sağlar. Yaş yaprağı turşuya koyabilirsiniz.
🌿Zeytin içerisine koyacağınız meşe yaprakları sayesinde ayrıca kavanozu her açtığınızda mis gibi meşe kokusu da hissedeceksiniz.
🌿Şimdi evinizde acaba ya küf yaparsa endişesi duyduğunuz pek çok gıdaya muhafaza amaçlı meşe yaprağı koyabilirsiniz...(Çiftçiler Kulübü'nden Alıntıdır.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar