Filizlendirme

2 kaşık maş fasulyesi iyice yıkanır ve bir kavanoza konarak üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile doldurulup oda ısında ve kapalı bir dolap içinde 24 saat bekletilir. Bundan sonraki iki gün, günde iki kez temiz su ile çalkalanıp, suyu süzülüp, kavanoz ağzına temiz bir tülbent veya tül ile kapatılıp, 45 derece eğim verilerek yine kapalı dolap içinde bekletilir. Sonra yine günde iki kez su ile çalkalanıp süzülüp bu kez aydınlık bir yerde (mümkünse cam önü) bekletilir. Filizler istenilen boya ulaşınca (maş fasulyesi için 3-4 cm. uygun) yenir hale gelmektedir. Kapalı bir kap içinde buzdolabında 2 gün bekletebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar