Kuru Bakliyat Nasıl Çimlendirilir?



Kuru Bakliyat Nasıl Çimlendirilir?

Salatalarınızda farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız çeşitli bakliyat türlerini evde uygulayacağınız pratik yöntemlerle çimlendirerek tüketebilirsiniz. 🙂
Miktarını belirlediğiniz bakliyatı bir gece öncesinden bir kapta suda bekletiniz. (Suda bekleme süresi 12 saati geçmemelidir)
filizlendirme nasıl yapılır
tohum çimlendirme yöntemleri
Daha sonra suyu süzülen bakliyat kavanoza alınır. (Geniş ağızlı büyük kavanozlar bu işlem için oldukça uygun) Ardından kavanozun ağzı kapatılarak bakliyatın içinde yayılması için sallanır. Sonra da kavanozun üzeri örtülerek sıcak ve karanlık bir yerde yatay olarak bekletilir.
mercimek çimlendirme deneyi
çimlendirme kavanozuçimlendirme kabı
Günde 2-3 kez içindeki bakliyatın nemlenmesi için kavanoza su doldurulup süzüldükten sonra yeniden aynı şekilde yerleştirilir. Seçilen bakliyatın cinsine göre 2 ile 5 gün arasında filizlenme gerçekleşir.
Bakliyat türüne göre suda bekleme süresi ile bakliyatı filizlendirme süresi:
  • Mercimek: 5-8 saat 2-4 gün
  • Nohut: 8-12 saat 2-4 gün
  • Barbunya: 8-12 saat 2-4 gün
  • Maş fasulyesi: 8-12 saat 2-3 gün
  • Karabuğday: 4-8 saat 2-3 gün
nohut çimlendirme deneyi
Filizlendirme nasıl yapılır

Salatalarınıza gerçekten farklı bir lezzet katacağına eminim. Afiyet olsun. 🙂

Yorumlar

Popüler Yayınlar