Maş fasulyesini şöyle filizlendirdim;
Maş fasulyesini şöyle filizlendirdim;
- Bir bardak maş fasulyesini tencerede üzerini geçecek kadar su ile ıslayıp bir gece kapağı kapalı olarak beklettim.
- Kapağı kapalı olarak karanlık bir yerde bekleyen fasulyeleri ertesi gün süzgece döküp sudan geçirdim.
- Tencereye koydum, su eklemeden bir gece beklettim.
- Her gün sudan geçirip süzdüm ve 5 gün daha aynı işlemi tekrarladım.
- Artık filizlerin uçlarının kararmaya başladığında fasulyeleri değerlendirme zamanının geldiğini anladım.
- En son maş filizlerini su dolu bir kaba koyup ayrılan yeşil kabukları ayıklayıp süzdüm.
Suya ıslattığım maş fasulyesi sadece 1 su bardağı kadardı. Her gün sudan geçirmek için tencerenin kapağını açtığımda kat kat çoğaldığını fark ettim.
Yorumlar
Yorum Gönder