mesane bakımı

1. İdrar kesenizi haftada iki kez arındırın

su içmek
Üç günde bir, bir günü idrar kesenizi arındırmaya için ayırmalısınız. Ayrıca bu öneriler, böbreklerinizi de arındırmanıza yardımcı olacaktır.
Yemeklerde tükettiğiniz tuz miktarını azaltmalı veya tuz tüketimini tamamen kesmelisiniz. Üç günde bir, idrar kesenizi ve böbreklerinizi arındırmak için uygulayabilecekleriniz:
  • Kahve, gazlı içecekler ve şekerli içeceklerden uzak durun.
  • Aşırı miktarda protein içeren besinler yemeyin.
  • Üç günde bir sadece meyve, sebze, doğal meyve suları ve su tüketin. İşlenmiş veya taze et, tatlılar ve işlenmiş undan uzak durun.
  • Günde iki litre su için.

2. Turnayemişi suyu

turnayemişi suyu
Turnayemişi suyu idrar kesesi sorunlarını tedavi etmek için tüketebileceğiniz en iyi meyve sularından birisidir. Yapılan pek çok çalışma turnayemişinin idrar kesesini güçlendirmek, enfeksiyonları önlemek ve böbrek işlevlerini yavaşlatıp idrar kesesinde toksin birikmesine neden olan kalsiyum fazlasını atmakta önemli bir rol aldığını göstermektedir. Bu sebeple, düzenli olarak turnayemişi suyu içmek sizin için çok faydalıdır.

3. Kahvaltıda potasyum açısından zengin meyve suları için

havuç suyu
Meyve sularından en verimli şekilde nasıl mı potasyum alabilirsiniz? Bir havuç, bir kereviz sapı, iki avuç ıspanak, biraz maydanoz ve biraz suyu blendırdan geçirin. Bu zengin meyvesuyu hem sizin için çok sağlıklıdır hem de bedeninizi arındırarak gün boyu daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.

4. Karpuz

5-karpuz
Karpuz hem mesaneniz için çok yararlıdır hem de iyi bir idrar söktürücüdür.Mümkün olduğunca karpuz tüketin ve idrar sisteminizi ve böbreklerinizi nasıl düzenleyip enfeksiyondan koruduğunu görün.  Karpuzu isterseniz olduğu gibi yiyebilir, isterseniz salata veya meyve sularına katarak gün içerisinde de tüketebilirsiniz.

5. Klorofilin yararları

nane yaprağı
Klorofil hem idrar kesenize iyi bakmak hem de genel olarak sağlığınızı iyileştirmek için çok yararlıdır. Eczane ve doğal ürünler satan yerlerden kapsül şeklinde klorofil takviyesi alabilirsiniz. Bu doğal madde bedeninizin metabolik fonksiyonlarını geliştirip bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kanımızı arındırmak ve kendimizi daha enerjik hissetmemiz için çok yararlıdır. Klorofil takviyesini her ay en az 5 gün arka arkaya almalısınız.
İdrar kesenize bakmak aslında çok basit. Hemen bugün başlayabilirsiniz!

Yorumlar

Popüler Yayınlar