İdrar yapmada zorlanmaya karşı uygulanacak kür:

İdrar yapmada zorlanmaya karşı uygulanacak kür:

Bu konu ile ilgili olarak, sayın Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun bilgilerini sizlere aktaracağız.
Kür uygulamasına geçmeden dikkat etmemiz gereken hususlara bir göz atalım.
Sigara içmek, orta yaştan sonra idrar tutmakta zorlanmayı ve damlatmayı tetiklemektedir. Bu yüzden ve daha pek çok hastalığa neden olacağından sigaraya hayır diyoruz.
Rezidü, idrar kesesindeki idrarın bir seferde tamamen boşaltılamaması demektir. Yani bu şu anlama gelir; idrar yaptıktan sonra idrar kesesinde bir miktar daha idrarın kalması anlamına gelir. Bu sonuç olarak sürekli idrara çıkma isteği uyandırır. Sebebi bilinmeyen veya yaşlılığa bağlı olarak gelişmekte olan rezidüyel idrara karşı kurutulmuş kiraz sapı- limon suyu kürü mükemmel bir yardımcıdır.
Oniki yaş altı çocukların herhangi bir kürü hekimlerine danışmadan uygulamalarını kesinlikle doktorumuz önermiyor.
Aynı andan birden fazla kür uygulamayınız.
Tüm kürlerin çelik veya emaye kaplarda hazırlanmasına özen gösteriniz.
Kullanacağınız bitkinin raf ömrünün bir yılı aşmamış olmasına dikkat edin.

KÜR:
Kaynamakta olan bir su bardağı klorsuz suya 150-200 ml.yirmibeş-otuz adet kurutulmuş kiraz sapı atınız. Beş dk. kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynattıktan sonra ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra süzünüz, içine üç-dört damla limon damlatınız, karıştırıp içiniz. Bir hafta boyunca günde bir kaç kez kahvaltıdan bir-iki vaya öğle yemeğinden bir-iki saat sonra içiniz. Birinci haftadan sonra üç hafta boyunca haftada üç-dört kez uygulayınız. Her defasında taze hazırlanmalıdır. Bu kürün yılda bir kaç uygulanmasında fayda vardır zarar yoktur.

Bu arada hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığını bilmeli ona göre kürü uygulamalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar