SİNİRLERİ KUVVETLENDİRME

Bol miktarda balık yağı almak beyin hücrelerini ve hücreler arası mesaj iletişimini güçlendiriyor. Nitekim dopaminin de yükselttiği için mutluluğu da arttırıyor.

Badem dopamin üretimi için gerekli olan, fenilanin amino asitini içeriyor, hal böyle olunca kuruyemişler arasında ilk sıraya oturuyor!

Çikolata, kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan kimyevi maddelerin yanı sıra, beyni yaşlanmaya ve hastalıklara karşı koruyan oksit gidericileri de içeriyor. Çikolatada beyni uyaran ve iyileştirme özelliğine sahip feniletlamin gibi maddeler de olunca, bize de keyifle yemek düşüyor.

Kahve, ilk yudumdan sonra vücudunuzdaki dopamin salınımını tetikleyerek mucizevî yüzünü ve maharetlerini göstermeye başlıyor. Bu nedenle dozunda içeceğiniz kahve size mutluluk veriyor.

Elma, muz, çilek gibi taze meyve tüketmek dopamin artışında etkili oluyor. Ayrıca bol C vitamini almak yine dopaminin artmasını sağlıyor.

Sebzelerin çoğu, içeriklerinde bulunan folat ve antioksidan bileşenleri sayesinde, beyindeki dopamin salgısının artmasına destek oluyor. Özellikle de antioksidan içerikleri sayesinde sebzeler, serbest radikallerin azaltılmasına yardımcı olarak, dopamin seviyesini olumlu yönde etkiliyor.

Tirozin içeren ve dolayısı ile dopamin hormonu salgısını artıran diğer bir besin ise yulaf. Sabahları bir kase yulaf ve bir bardak süt sizi hem uzun saatler tok tutacak hem de dopamin seviyenizi her geçen gün yükseltecek.

yeşil çaydaki tenin adlı madde iyi bir ruh haline ve artan bir rahatlama hissine neden oluyor. Aynı zaman da anlatmak istediğimiz mutlulukla direkt alakası olan temel beyin kimyasallarından dopaminin salgılanmasını da tetikliyor.




Sevgi Hülya Sari kuru uzum net

Ismail Smile Kul Deve dikeni aktaran al

Ibrahim Halil Ceviz yaprağı sinirleri kuvvetlendiren bir bitkidir.

sarı kantaron yağı sinirlere sürülebilir
Felç geçirmiş yada geçimeye başlamış kişinin felcini engelleyebilir kantaron yağı




Yorumlar

Popüler Yayınlar