Zayıflamaya yardımcı olan doğal bir madde keşfedildi.

Zayıflamaya yardımcı olan doğal bir madde keşfedildi.

18HAZ
Uzun zamandır lifli yiyeceklerin iştahı keserek zayıflatığı biliniyordu. Ama lifli yiyeceklerin metabolizmada nasıl bir etki yaparak iştahıNature kestiği pek iyi bilinmiyordu. Şimdi bu bilinmezlik Imperial College London tarafından yapılan bir araştırmayla aydınlığa kavuştu. Buna göre, lifli yiyecekler bağırsaklarda bulunan Mikroorganizmalar tarafından fermente ediliyor ve fermentasyon sonrası ortaya çıkan Yağ Asidi Asetatlarının açlık hissini bastırarak zayıflamaya sebep oluyor.
Araştırmada Uygulanan Metot :
  1. Farelere Yağ Asidi Asetatları enjekte edildi.
  2. Yağ Asidi Asetatlarının vücutta nereye gittiği takip edildi.
Sonuç
Yağ Asidi Asetatlarının kan yolu ile beyin iştahı dekontrol eden Hypothalamusa geldiği ve beyindeki metabolizmayı değiştirdiği ve buna bağlı olarak da yeme isteğininin frenlendiği tesbit edildi.
Obezite ile mücadelede yardımcı olacağı düşünülüyor.
Bu mekanizmanın insanlarda da aynı şekilde çalıştığı biliniyor. Şimdi klinik çalışmalarla Yağ Asidi Asetatlarının insanlara uygulanabilirliği test ediliyor. Uzmanların görüşü, büyük bir ihtimalle farelerde görülen olumlu etkinin insanlarda da görüleceği yönünde. Eğer testler olumlu çıkarsa Yağ Asidi Asetatları obezite ile mücadelede etkili bir şekilde kullanılabilecek.

https://saltuerk.wordpress.com/2014/06/18/zayiflamaya-yardimci-olan-dogal-bir-madde-kesfedildi/

Yorumlar

Popüler Yayınlar