Ana içeriğe atla

Adam Otu Kökü – Faydaları

Adam Otu Kökü – Faydaları

Adamotu bitkisi Azerbaycan’ın hemen hemen her yerinde, özellikle de Nahçivan’da daha geniş yayılmıştır. Bilim dünyası bu bitkiyi zehirli olarak kabul etmiş ve dahilen kullanımını yasaklamıştır. Çünkü adamotu bitkisinin köklerinde zehirli skopolamin alkoloidi bulunmaktadır. Bu bitki yalnız haricen kullanılabilir. Adamotunun ispirtolu çayı ile, sırt, eklem ağrılarında ağrıyan bölgelere kompres yapılır ve son derece güçlü bir ağrıkesicidir.
Halk tababetinde: Adamotu bitkisinin kökleri öğütülürek toz haline getirilir. 100 gram tozu 500 gram bal ile 1 saate yakın karıştırılır. Bal kaymak gibi beyazlaşıncaya kadar karıştırılır. Daha sonra 15 gün karanlık yerde muhafaza edilir. 15 günden sonra ilk 1 hafta yarım çay kaşığı, sonraki hafta 1 çay kaşığı, üçüncü hafta 1,5 çay kaşığı, dördüncü hafta ise 2 çay kaşığı dahilen kullanılır. Macunun dahilen kullanımı sırasında önce sırt bölgesinde ağrılar görülür, daha sonra geçer. İyileşmeyen sinir hastalıklarının, özellikle de sinir iltihabının tedavisinde kullanılır. Doz sınırı aşılmamalıdır. Aksi takdirde zehirli olduğundan insanı öldürebilir.
Bu macun cinsel isteksizliklere karşı da faydalıdır. Bitkinin kökleri insana benzediyi için adam otu denir ve kökleri yerden çıkarılırken insan inlemesine benzer bir ses duyulur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar