Ana içeriğe atla

Sağlığın Temel Taşları

Sağlığın Temel Taşları

https://fizulihuseynov.com/2016/04/02/lavanda-cox-faydalidir/
Belki de bu yazının ismini sıradışı koymuşum. Fakat kanaatimce bu 4 bitki gerçekten sağlığımızın temel taşlarıdır. Bu bitkileri önermediğim hiçbir hastam yoktur. Her zaman faydasını görmüşümdür. Sizlere de bu bitkilerden hem tek tek, hem de karışık şekilde bol bol yararlanmanızı tavsiye ediyorum: 1. Çörekotu. 2. Udi-hindi. 3. Zencefil. 4. Zerdeçal
Önce bu bitkilerle ilgili tek tek kısaca bilgi vereyim, daha sonra bu bitkilerin karışımlarıyla ilgili yazacağım.
  1. Çörekotu: Mükemmel bir bağışıklık düzenleyicidir. Çörekotu kadar bağışıklık sistemini güçlendiren ikinci bir bitki tanımadım. Tüm dünya alimlerinin laboratuvarlarında en fazla sonuç aldığı bitki, çörekotudur. Çocuktan yaşlıya herkes (hamileler dışında) kullanabilir.
  2. Udi-hindi: Bizim dilde hint budağı. Hindistan’da biter. Bu bitkiyle ilgili muhteşem bir hadis vardır. Tüm hastalıklarda hacamatla birlikte tedavi amaçlı kullanılması iyi sonuç verir. İltihap ve alerji aleyhine mükemmel etkisi vardır.
  3. Zencefil: Kur’an’da ismi çekilen yegane baharattır. Zencefil kadar kalp-kan dolaşımını normalleştiren, vücuttan soğukluğu gideren, damarları temizleyen, azaların beslenmesini iyileştiren ikinci bir bitki bilmiyorum.
  4. Zerdeçal: Tüm hastalıkların nedeni, günümüzde vücut ortamının asidik ortama meyletmesidir (bu daha çok yediğimiz yemeklere bağlıdır) dersek, yanılmış olmayız. Vücudun alkalileştirilmesi ve alkalik ortamda bize eziyet veren birçok hastalığın ortadan kalkması için en iyi bitkilerden biri de zerdeçaldır.
  5. Çörekotu+Udi-hindi: Bitkilerin herbirinden 200 gram alınır, öğütülür, hava almayan kavanoza konur. Kullanmak için bu karışımdan 1 avuç alıp küçük bir cam kaba konulması ve hava geçmesin diye kapağının sıkıca bağlanmasında fayda vardır. Günde 3 defa yemekten bir saat önce 1 dolu çay kaşığı bu karışımdan ağıza koyup üzerine bir bardak su içilsin veya 1 bardak su ve yoğurtla karıştırıp yensin.
Etkisi: Bağışıklığı artırmak için mükemmel bir araçtır. Tümör hastalıkları zamanı ve kötü huylu tümörlerden korunmak için kullanabileceğimiz en iyi karışımlardan biridir. Alerjiden sıkıntı çekenler için mükemmel bir vasıtadır. Bu karışım, insanı skleroz olmaktan korur, hormonel bozukluğu, kist, miyom ve iyileşmeyen yaraların tedavisi için son derece faydalıdır. Şeker hastalığı aleyhine de etkildir. Astım ve bronşit hastaları için de faydalıdır.
  1. Çörekotu+Zencefil: Bitkilerin herbirinden 200 gram alınır, öğütülür, hava almayan kavanoza konur. Kullanmak için bu karışımdan 1 avuç alıp küçük bir cam kaba konulması ve hava geçmesin diye kapağının sıkıca bağlanmasında fayda vardır. Günde 3 defa yemekten bir saat önce 1 dolu çay kaşığı bu karışımdan ağıza koyup üzerine bir bardak su içilsin veya 1 bardak su ve yoğurtla karıştırıp yensin.
Etkisi: Kas kasılmaları, vücut soğukluğu, cilt döküntüleri, mide bulantısı, şişkinlik, grip, uzun süren dahili hastalıkların neden olduğu ağrılardan kurtulmak için harika bir karışımdır.
  1. Çörekotu +Sarıkök: Bitkilerin herbirinden 200 gram alınır, öğütülür, hava almayan kavanoza konur. Kullanmak için bu karışımdan 1 avuç alıp küçük bir cam kaba konulması ve hava geçmesin diye kapağının sıkıca bağlanmasında fayda vardır. Günde 3 defa yemekten bir saat önce 1 dolu çay kaşığı bu karışımdan ağıza koyup üzerine bir bardak su içilsin veya 1 bardak su ve yoğurtla karıştırıp yensin.
Etkisi: Bu iki bitkinin birlikte tüm tümör hastalıklarına karşı etkisi birçok bir çok bilim adamı tarafından ispatlanmıştır. Her iki bitki, vücudu alkalikleştirir ve son derece güçlü antioksidandır. Hasta olmayanlar bile arada 10-15 gün bu karışımı kullansın. Çocuklarınıza sevdirin. Günümüzde sanayinin kurbanları olmuş vücutlarımızı temizlemek için mükemmel bir karışımdır.
  1. Udi-Hindi+Zencefil: Bitkilerin herbirinden 200 gram alınır, öğütülür, hava almayan kavanoza konur. Kullanmak için bu karışımdan 1 avuç alıp küçük bir cam kaba konulması ve hava geçmesin diye kapağının sıkıca bağlanmasında fayda vardır. Günde 3 defa yemekten bir saat önce 1 dolu çay kaşığı bu karışımdan ağıza koyup üzerine bir bardak su içilsin veya 1 bardak su ve yoğurtla karıştırıp yensin.
Etkisi: Tüm kalp damar hastalıkları tedavisi ve yükselmiş karaciğer enzimlerinin (ALT, AST, BİLURUBİN, TRİGLİSERİDLER, KOLESTROL, LİPİTLER VS.) normalleştirilmesi için mükemmel bir karışımdır. Kalp damarlarının trombozu, miyokarüs enfarktüs, ateroskleroz hastaları için harika bir karışımdır. Her türlü kurda karşı etkilidir.
  1. Udi-Hindi+Sarıkök: Bitkilerin herbirinden 200 gram alınır, öğütülür, hava almayan kavanoza konur. Kullanmak için bu karışımdan 1 avuç alıp küçük bir cam kaba konulması ve hava geçmesin diye kapağının sıkıca bağlanmasında fayda vardır. Günde 3 defa yemekten bir saat önce 1 dolu çay kaşığı bu karışımdan ağıza koyup üzerine bir bardak su içilsin veya 1 bardak su ve yoğurtla karıştırıp yensin.
Etkisi: Her iki bitki damarları elastikleştirir, bizi gelecekte Alzheimer (tam hafızasızlık hastalığı) olmaktan korur, damarların içindeki zararlı kolestrolü azaltır. Ağız acılığı olanlar için faydalıdır. Safranın içeriğini sulandırır, şişkinliği giderir, keskin gastrit halinde kullanılması tavisye edilmese de kroniki gastritte kullanımı çok iyi bir sonuç verir.
  1. Zencefil+Zerdeçal: Bitkilerin herbirinden 200 gram alınır, öğütülür, hava almayan kavanoza konur. Kullanmak için bu karışımdan 1 avuç alınıp küçük bir cam kaba konulması ve hava geçmesin diye kapağının sıkıca bağlanmasında fayda vardır. Günde 3 defa yemekten bir saat önce 1 dolu çay kaşığı bu karışımdan ağıza koyup üzerine bir bardak su içilsin veya 1 bardak su ve yoğurtla karıştırıp yensin.
Etkisi: Her iki bitki güçlü antioksidandır. Bağırsak, meme ve pankreas kanserinden eziyet çekenler için mükemmel karışımdır. El ve ayaklarda döküntüler, cilt kaşınmaları, eklem ağrıları, romatoidli poliartit hastaları için çok faydalı karışımdır. Birlikte kullanımı mide bulantısı için faydalıdır. Sinir ağrıları, sırt, boyun, kulunç için faydalıdır.
Çörekotu-50 gram.
Udi-hindi-50 gram.
Zencefil-50 gram.
Zerdeçal-50 gram.
Bal-1 kg.
Bitkiler toz haline getirilip bal ile karıştırılarak macun yapılır. Macun çok güçlü bağışıklık artırıcıdır. Prostat bezi hiperplazisinde, astım broşitte, romatizmada, romatoidli poliartritlerde, kan azlığında, kan dolaşımı bozukluklarında, hepatitlerde, kroniki bronşitlerde, vücut soğukluklarında vs. gibi hastalıklarda günde 3 defa yemekten 1 saat önce 1 çay kaşığı yenmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar