BAL SİRKESİ

BAL SİRKESİ
ULUDAĞ ÜNIVERSITESINDEPRF.DR ERCAN DÜLGEROĞLU :SİRKE TEZGAHI NASIL PATLATIYORSA DAMARLARIDA ÖYLE PARLATIR, GÖBEK VE BASEN YAĞLARINI ERİTEREK ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR, KANI TEMİZLEYEREK KANDA DETOX ETKİSİ YAPAR,CİLT, MİDE, BAĞIRSAK VB.
Bal sirkesi diğer sirkelerden çok farklı;
Bal sirkesinin, diğer sirkelere göre üstün farklılıklarının olduğuna dikkati çeken Prof.Dr. Ercan Dülgeroğlu, şunları kaydetti: “Arılar balı yaparken, bütün çiçek ve ağaçlardan nektar topluyorlar. Dolayısıyla elma sirkesi yaparken elmadan istifade ediyorsunuz ama bal sirkesinde, bütün meyvelerden toplanan, farklı özellikleriyle bir araya gelip bütünlük oluşturan baldan yapmış oluyorsunuz. Dolayısıyla diğer bütün sirkelere göre, bal sirkesinin üstün bir vasfı var. Bal sirkesini ağzınıza aldığınız zaman, bütün içinizi yaktığını hissediyorsunuz. Ama daha sonra nefes vermek ihtiyacı duyduğunuz zaman, bütün ağzınızdan çıkan kokunun, bal olduğunu hissediyorsunuz. Dolayısıyla bu size gösteriyor ki, bal sirkesi diğer sirkelerden tamamen farklı.”
ürün içeresindeki vitaminler ile şifalı özellikleri için kullanılır. Hafif bir tada sahip olduğu için diğer sirke çeşitlerinin aksine suya katılmadan sade halde içilebilir. Şifalı özelliklerinden yararlanılacak ise aç karına içilmesi tavsiye edilir.
Damarları temizleyerek vücutta ki kanın dolaşımını kolaylaştırır, mide rahatsızlıklarını önler. Sindirimi rahatlatır. Cildi besleyici ve gençleştirici özelliği vardır.
Günlük sirke tüketimi sayesinde karın yağları, bel çevresinde incelme, kilo vermeyi kolaylaştırması ve kandaki trigliserit seviyesinde belirgin miktarlarda azaltmasıyla güçlü bir detoks etkisi vardır. Vücudu temizleyici özelliği ile beyin, sinir ve sindirim sistemlerine iyi gelmesiyle kullanımı tercih edilir

Yorumlar

Popüler Yayınlar