Ana içeriğe atla

Çam Kozalağı

Çam Kozalağının Faydaları

Bu gün stadyumda dolaşırken, henüz tam olgunlaşmamış çam kozalağıyla karşılaştım. Şimdi kullanmanın tam zamanı olduğu için faydalarından yazıp paylaşmayı gerekli gördüm.
Çam ağacını Allah Teala sankı insan nefesi için, akciğer için yaratmıştır. Çünkü çam ormanında dolaşmak, akciğer için çok faydalıdır. Çam ağacının ilk bahar aylarında tozcukları (poleni) bulunur. Bunlar çamın mayalanması içindir ve toz gibi havada uçuşurlar.
Ağacın altına naylon serip, burunu respiratörle kapatarak ağacı silkeleyin ve tozları toplayın. 200 gram tozu 1 kg bal ile karıştırın. Akciğer hastalıklarının tamamının tatedavisi için bu macundan günde 3 defa yemekten önce 1 çay kaşığı tüketin. Bu macun hem de cinsel isteği artırır.
Şimdi ise çam kozalağının zamanıdır ve bu yeşil kozalakların faydalarından bahsedelim.
Önce yeşil kozalaklar toplanarak kurutulur. Kurusundan 2 çay kaşığı 3 bardak suda demlenir ve 1 çay kaşığı bal ilave edilir. Astm hastalığı, kroniki bronşit, zatürre ve nefes yetmezliğininin (5 addım sonra nefes yetmemekte) tedavisinde günde 3 defa yemekten yarım saat önce 1 bardak içilir.
Lakin çam kozalağı çayı 10 günden fazla içilmemelidir. 10 gün içildikten sonra 2 hafta ara verip tekrar tedavi sürdürülmelidir. Kurutulmuş çam kozalağından 3 yemek kaşığı alıp 3 bardak suda 5 dakika kaynatın ve süzün. Bu suyla saçlarınızı yıkarsanız: kepeklenme ve kaşınma ortadan kalkar, saç diplerindeki mantarlar temizlenir.
Çam kozalağından 3 yemek kaşığı alıp 1 litre doğal elma sirkesiyle karıştırın ve 1 ay beklettikten sonra süzün. Bu sirkeden günde 2 defa yemekten 2 saat sonra 1 yemek kaşığı alıp 1 bardak suyla karıştırın ve için. Sindirim sistemindeki mantarları önlemek için son derece etkili bir vasıtadır.
Yeşil çam kozalaklarını toplayıp kıyma makinesinden geçirin. Bunu lapa şeklinde kellik tedavisi için kafaya sürün ve 1 saat bekletin. Bu işlem, günde bir defa olmakla 1 ay yapılsa, faydası görülür.
10 adet çam kozalaklağını 3 litre suda 10 dakika kaynatıp süzün. Bu su hemoroid tedavisi için faydalıdır. Suyu bir kaba koyun ve günde 1 defa yarım saat bu suda oturun. Ayrıca yeşil kozalakları toplayıp kurutun. 5 yemek kaşığı bu kozalaktan 250 gram susam yağıyla karıştırıp normal çay demler gibi 1 saat kaynatmadan demleyin ve 1 gün sonra süzün.
Bu yağdan çocuklarda görülen diyatez sırasında pişiklerin üzerine sürülürse, temizler. Büyükler de pişik ve sivilcelerin tedavisinde bundan yararlanabilirler. Bu yağ aynı şekilde lekelerin tedavisinde de kullanılabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar