ŞALGAM SUYU TARİFİ

ŞALGAM SUYU TARİFİ: 5 kg lık cam kavanoz, 2 kğ mor havuç, 2 adet orta boy şalgam turpu, 1 avuç kaya tuzu (tuzlu tüketemezseniz yarım avuç kaya tuzu olabilir), 2 su bardağı ince bulgur, yarım dilim ekşi mayalı ekmek. Bulgur ve ekmegi sıfır bir tülbente sarıp kavanozun dibine koyuyoruz havuçları şalgam turpunu güzelce yıkayıp (ben kabuklarını soyuyorum), küçük parçalara kesip yerleştiriyoruz, tuzu ilave edip içme suyunu da (çeşme akan su olmıyacak) ilave edip iyice karıştırıyoruz. kavanozun agzını 3 gün boyunca tülbentle lastik geçiriyoruz gaz çıkışı olması için, 3 günden sonra kavanozun kapagını kapatıp karanlık havadar bir yere koyuyoruz (ben kilerime koydum kapısı hafif aralıklı acık çünkü sirkelerimde orda duruyor), 21 ve 25 gün sonra şalgam suyu hazır, süzüp şişeleyin şalgam turpu yumuşadııg için atılıyor,yenmiyor fakat havuçları turşu gibi tüketebilirsiniz.acılı isterseniz küçük bir şişeye şalgam suyu koyun,kuru cim biberleri kırın içine atın çalkalayın kalsın içeceginiz zaman acılı şalgam suyundan bir miktar ilave edip afiyetle tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.tamamen acık degil sadece 3 gün acık,ondan sonra kapağını kapatıyorsunuz ve hiç beyazlanma olmadı bu tarif adana şalgam suyu tarifi 

Yorumlar

Popüler Yayınlar