ZEKANIZI BESİNLERLE ARTIRIN

ZEKANIZI BESİNLERLE ARTIRIN
Tükettiğimiz besinlerin zeka gelişiminde rol oynadığını biliyor muydunuz? Beslenme şeklimiz ve tükettiğimiz besinler zeka düzeyimizi belirleyen etkenlerden biridir. Kaliforniya Üniversitesi araştırmasına göre, doğru besin tüketmenin zihni hayli güçlendirdiği ortaya konmuştur.
Beynin yakıtı tam tahıllı çavdar/tam buğday ekmekleri: Glisemik indeksi düşük karbonhidratlar kan şekerinizin düşmeden konsantrasyon için gerekli olan glikozu sağlamaktadır. Beynin tek yakıtı da glikozdur.
İyi bir hafıza için kahve: İçeriğindeki kafeinin fazlası zararlı olsa da yeterli miktarda alındığı takdirde daha iyi hafızaya sahip olmayı sağlamaktadır. Ortalama bir fincan filtre kahve beyninizin ön lobunu harekete geçirmekte ve böylece çok iyi bir hafızaya sahip olmanızı sağlamaktadır.
Düşünce gücünü hızlandıran sarımsak: B6 vitamini, düşünce gücünü hızlandıran nörotransmitterler oluşturmanıza yardımcı olmaktadır.
Zihinsel gerilemeyi engelleyen havuç: Beta karoten zihinsel gerilemeyi yavaşlatmaktadır.
Sağlıklı beyin hücreleri için balık: Omega-3 beyin kıvrımlarını beslemektedir. Bunun için haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerekmektedir.

KASLI BİR VÜCUT İÇİN HİNDİ VE KİNOA TÜKETİN

Kaslı bir vücut için beslenme düzeninizde sadece biftek, tavuk ve yumurta tüketmekten çıkarak çeşitlendirebilirsiniz:
Öncelik hindi eti olsun: Bilinenin aksine protein değeri kırmızı et ve tavuktan çok daha yüksek olan hindi eti, düşük kolesterol değeri ve yağ oranı ile her spor yapan bireyin öncelikle tüketmesi gereken bir besin. Çinko açısından da oldukça zengin bir besin olan hindi; uzun süre tokluk hissi sağlar.
Spordan sonra süt tüketin: 
Süt, vücudunuzun kas inşa etmesi için gereken vitamin ve mineralleri barındırır. Bir elektrolit olan süt, egzersiz sırasında ter içinde kaybolur ve vücudunuzun nemli kalmasına yardımcı olur.
Sihirli besin kinoa: Kinoanın kalorisi düşük, proteini yüksek olduğundan yağsız kas oluşturmak için ideal bir besindir. Kinoa; riboflavin, kalsiyum, E vitamini, demir, potasyum, fosfor, magnezyum, folik asit ve betakarotenden zengindir.

ROKAYLA KAS AĞRINIZI DURDURUN

Ananas: Zengin bir yemeği sonlandıracak en iyi şey ananastır. Ananas, proteinleri parçalayan bromelain içerir. Araştırmalar, kas ağrısıyla mücadelede bromelainin en az ibuprofen kadar etkili olduğu sonucuna varmıştır.
Roka: Amerikalı araştırmacılar, antrenman sırasında hücresel kalsiyum kaybının kas ağrılarına yol açtığını belirlemişlerdir. Sorunun üstesinden gelin ve roka tüketin. Günde 100 gram roka ile kas ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
Zencefil: The Journal of Pain dergisinde yayımlanan bir araştırma sonucuna göre; 11 gün boyunca günlük 11 gram zencefil tüketiminin kas ağrısı şikayetlerini yüzde 25 oranında azalttığı gözlemlenmiştir. Zencefil, kas ağrılarına iyi gelmesinin yanında sindirim sistemi sorunlarına karşı mükemmel bir ilaçtır ve mide yanmalarına da iyi gelmektedir.
Güne daha enerjik başlayın: Beslenmenin birinci rolü enerji dolu besinlerle vücudunuzu desteklemektir. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız; enerji veren yiyecekleri daha sık tüketerek bu halsizlik durumunu hafifletebilirsiniz.

HAFTANIN BESİNİ: KESTANE MANTARI


İçerdiği protein değeri sayesinde ete iyi bir alternatiftir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır. Göze ve vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Öğrenme yeteneğini artırır. Yorgunluğu giderir. Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıkları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir.

BADEM VE CEVİZ DOĞAL ENERJİ KAYNAĞIDIR

Antioksidan deposu kabuklu yemiş: Badem ve ceviz; sağlıklı yağlar, lif, protein, vitamin, mineral ve antioksidanlarla doludur. Lezzetli olan bu yemişler güçlü ve enerji sağlayıcı atıştırmalıktır.
Sağlıklı yağ çekirdek: Keten tohumu, kendir gibi çekirdekler iyi bir lif, sağlıklı yağlar, vitamin ile mineraller ve antioksidan içeriyor. Bunlar sizi uzun süre tok tutmakta ve enerji sağlamaktadır.
Doğal enerji desteği meyveler: Özellikle kayısı, muz, kavun ve kivi gibi meyvelerde potasyum oranı yüksektir. Karaciğer glikojeni için fruktozu da fazla olan meyvelerdeki şeker kullanıma hazırdır. Ayrıca meyvelerin içinde lif ile tonlarca vitamin, mineral ve antioksidan bulunmaktadır. Sağlığınız için meyveler doğal enerji desteğidir. Her gün meyve tüketmelisiniz ya da muz, donmuş yaban mersini, yoğurt ve biraz kabuklu yemişi blender'dan geçirip yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar