Ana içeriğe atla

Hafızayı Güçlendirmek İçin

Hafızayı Güçlendirmek İçin 7 Tavsiye

Hafızayı güçlendirmek için ne yapmamız gerekir? Neden hafızamız zayıflamakta ve dikkatimiz dağılmaktadır? Bu gibi durumları önlemek için aşağıdakileri dikkatlice okuyun.
  1. Eğer sizde böyle bir durum varsa en iyisi önce kan tahlili yaptırın. Çünkü kansızlıkta (anemi) bu gibi durumlar yaşanabilir. Eğer anemi varsa, 1 kg. pancarı 1 kg. balın içine doğrayıp karıştırın. 1 hafta bekleyin, sonra süzün. Günde 3 defa yemekten önce 2 yemek kaşığı için.
  2. Aşırı yemek beynimize akan kanın azalmasına neden olur. Acıkmadan yemeyin, doymadan kalkın. Haftada 2 defa tutulan oruç, beynimizin iyi beslenmesini sağlar.
  3. Günde 2 bardak havuç suyu hafızayı inanılmaz ölçüde güçlendirir.
  4. Kafadan hacamat. Hafızasızlık ve dikkat zayıflığı için muhteşem bir araçtır. Aynı zamanda baş ağrılarını ortadan kaldırır, görmeyi keskinleştirir, ezber kabiliyyetini güçlendirir.
  5. Bal şerbeti. Günde 2 defa 1 yemek kaşığı 1 bardak kaynamamış suyla karıştırıp içebilirsiniz.
  6. Hz. Ali’den mükemmel bir reçete: 1 gram safran, yarım bardak sıcak (kaynar değil) suyla karıştırılıp 12 saat beklenir. Daha sonra bardak tam olarak doluncaya kadar sütle karıştırıp, sabah uykudan kalkar kalkmaz içilmeli ve safranlar yenmelidir. İçtikten yarım saat sonra yemek yenmelidir.
  7. Hafıza macunu: 40 gram zencefil, 40 gram gingko biloba, 40 gram polen, 40 gram Japon soforası meyvesi, 40 gram ginseng kökü ve 1 kg bal. Bitkiler kurutulmuş olmalıdır. Toz haline getirilmeli ve bal ile iyice karıştırılmalıdır. Büyükler günde 3 defa yemekten önce 1 çay kaşığı, çocuklar ise yarım çay kaşığı yemelidir. Şunu da kaydedelim ki, sınava hazırlanan gençler için son derece faydalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar