BUĞDAY ŞIRASI

BUĞDAY ŞIRASI 
Öncelikle kanserin ilacı olarak bilinen B 17 vitamini; buğday şırası,acı badem ,buğday çimi ve kayısı çekirdeğinde bulunmaktadır.Atalarımızın da Orta Asya ‘da çokça kullandıkları buğday şırasının yapımı zor değil.
YAPILIŞI:
Bir bardak aşurelik buğdayı (aktardan kuşlara verilen işlenmemiş buğday diye istenirse daha iyi olur)tertemizce yıkayıp cam bir kavanoza koyalım.Klorlu olmayan içme suyunundan (ılık) 3 bardak üzerine ekleyelim ve ağzını bir tülbentle kapatıp serin yerde 24 saat bekletelim.Ertesi gün oluşan ilk suyu kullanmayıp dökelim ve yeniden 3 bardak ılık su ekleyip 24 saat yine bekleyelim.İkinci oluşan yarı gazozlu suyu temiz bir şişeye ayırıp dolabta saklayalım ve taze taze tüketelim .Aynı buğdaya bir kere daha 3 bardak su ekleyip 24 saat bekletebiliriz.Sıcak havalarda buğday asitlenip köpürüyor ve fena kokusu oluyor.Bu yüzden şıramızı biraz dolapta biraz tezgâhta bekleterek sıcaklık ayarını yapabiliriz.Gölgede ve serinde yapılması önemli bir ayrıntı.Bu su, çocukların içmesine elverişli değil ve keskin bir tadı var .Bu yüzden içilecek şıranın içine C vitamini tableti atılıp içirilebilir.Ben ise ilmini şöyle buldum,şırayı yoğurdu sulandırmada kullanıp ayran yapıyorum.Hayatınızda içmediğiniz kadar lezzetli oluyor inanın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar