BESLENME TARZI


Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir yemek kaşığı EV YAPIMI elma sirkesini bir bardak su ile sulandırıp için...Gastirit hastaları tok karnına kullanmalıdır ...günde bir diş sarımsak çiğ olarak 4 e bölerek veya ezerek tüketin.
Gluten içeren bütün unlu gıdalardan gluten içermeyen bütün tahıllardan .
.süt ten,şeker ve şekerli gıdalardan,hazır paketlenmiş market ürünlerinden hazır salam sucuk sosis ketçap her türlü sos hazır kemik suyu hazır çorbalardan .pilav bulgur vs..baklagillerden uzak durun..
Sağlıklı sabah kahvaltısı
2 adet yumurta: Omlet, menemen veya haşlanmış yumurta (kayısı kıvamında olmalı) Pişirme şekilleri sizin zevkinize kalmış. Yeter ki tereyağını ve yumurtayı yakmadan ve çok pişirmeden hazırlayın.
Peynir: Avuç içi genişliğinde tam yağlı peynirlerden olacak, light, krem ve yeni kaşar türü peynirlere asla beslenmemizde yer vermiyoruz.
Zeytin: 10 -15 arası zeytini rahatlıkla yiyebilirsiniz.
Mevsiminde domates, salatalık, biber, turp, roka, havuç maydanoz vs istediğiniz kadar tüketebilirsiniz
Tereyağı ve soğuk sıkım zeytinyağı: Tereyağını yumurta pişirirken veya peynir eritmesi yaparken hiç düşünmeden kullanmalısınız. Zeytinyağını domateslerin, haşlanmış yumurtaların ve zeytinlerin üzerine gezdirerek mutlaka tüketmelisiniz. Haşlanmış yumurta yaptığınızda bir parça tereyağını da soframıza koyup tüketmeliyiz. Ne kadar çok sağlıklı yağ tüketirsek o kadar çok kilo veririz. Tereyağ yemekte zorlananlar yoğurdun içine koyarak ayran yapıp tüketebilirler.
Kabuklu ceviz, fındık, fıstık, badem: Asla kırılmış, kavrulmuş kuru yemişleri evimize sokmuyor, tüketmiyoruz. Çünkü kavrulduğunda faydalı olan yağlar trans yağa dönüşüyor. Bu kuru yemişleri yiyeceğimiz zaman kabuklarını kırıp kahvaltımızda bir çay bardağı olacak miktarda tüketiyoruz.
Ceviz ekmeksiz yapamam diyenler için kahvaltıda ekmek yerine de geçebiliyor. (Örneğin peynirle cevizi aynı anda yemek, denemeniz gereken bir lezzet.) Bu kuru yemişleri ister karışık isterseniz tek halde ama 1 çay bardağı kadar tüketmelisiniz.
Gün kurusu kayısı: Bu beslenmeye ilk başladığımız zamanlarda kahvaltıda günde 2 ya da 3 gün kurusu kayıs yiyebilirsiniz. Tatlı krizlerinin oluşmaması için ilk zamanlar öneriliyor ama daha sonra arada bir tüketilmeli.
Şekersiz çay veya bitki çayları: Dilediğiniz kadar İçebilirsiniz.
Kahvaltımızı bu bilgiler ışığında faydalı besinleri kullanıp çeşitlendirerek hazırlamalı ve ve en geç 10.00'a kadar bitirmiş olmalıyız. Ayrıca hazırladığımız kahvaltının hepsini yemeliyiz çünkü bu kahvaltı metabolizmayı 5.5 km koşmuş kadar çalıştırıyor. Ayrıca doyana kadar yememiz gerekiyor ki bir sonraki öğüne kadar acıkmadan leptinin çalışmasını sağlayacak süreyi kendimize vermiş olalım.
Kahvaltıdan sonra şekersiz Türk kahvesi keyfi arzu edenler için bizleri bekliyor.kahvaltımız karatay hocada
bol sebze ve salata yumurta.. haftada 2 kez et .tavuk..balık
..ev yapımı kemik suyu,..paça çorbası ,zencefil zerdeçal ,her türlü baharat,prebiotik gıdalar fermente gıdalar .ev sirkesi ile yapılan ev turşuları ,kefir ,kombu çayı tüketebilirsiniz .ayrıca vitamin değerlerinize baktırın .gerekirse doktorunuz takviye yazar .D VİTAMİNİ B12 VİTAMİNİ ,MAGNEZYUM VE ÇİNKO vucudun yapı taşlarıdır.D vitamini 60 ın altında olmamalı
Arkadaşlar,neyi neden yaptığımızı bilelim .Kandida denen kötü huylu mantarı ,(gluten (un) ,,,şeker..hazır gıdalardaki katkı maddeleri ...raf ömrünü uzatmak için konulan kimyasallar ,asitli içecekler vs. ) yediklerimizle çoğalıyor .zamanla vucudumuza ve bağırsaklarımıza hasar vermeye başlıyor .Bizler bunu ağrı olarak bedenimizde hissediyoruz .fakat yediklerimizden dolayı bu ağrıların vucudumuzun bir çığlığı olduğunu farketmiyoruz,Verilen ilaçlarla bu ağrıları ,vucudun çığlığını susturmaya kalksakta hastalığımız ilerlemeye devam ediyor.Gayemiz bu vucudun çığlığına çare bulmak .
doktor kontrollerine ve ilaçlarınıza devam ederken zararlı yiyeceklerden uzak duruyoruz.KANDİDA MANTARINI eski durumuna getirmek için ev elma sirkemizi içiyoruz ve günde bir diş sarımsak 4 e bölerek yiyoruz
,1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı yiyoruz.bunlar kandida için yapılacaklar
Kandidanın bağırsaklarda verdiği zararı düzeltmek için ev yapımı kemik suyu ,paça çorbası ,prebiotik gıdalara D3 ,B12 ,ve magnezyum değerlerine önem veriyoruz.Yılların bağırsaklara verdiği zararı onarmak zaman alacaktır.Ben ve grutaki arkadaşlarımız bu yolla ilaçsız bir yaşam sürüyoruz .Rabbim sizlerede şifa versin ,gayret bizden şifa Allah tan
doktoruma sordum ne istersen ye dedi .....Bu hepimizin aklındaki bir soru .isterseniz bunu şöyle izah edeyim.
Maalesef doktorlarımıza tıp fakültelerinde hastalık - beslenme ilişkisi yeterince öğretilmiyor. O nedenle de pek çok hastalık karşısında çaresiz kaldılar. Ana akım tıp, otoimmün ve kronik hastalıkları ilaçlarla iyileştiremiyor, sadece semptomları baskılamayı biliyorlar.
Ana akım tıbbın “İyileşmez, ömür boyu ilaç kullanmanız gerekir!” dedikleri kronik hastalıklar, SAĞLIKLI ve DOĞAL BESLENMEYLE, bozulan mikro besin dengesi kurularak, düzelebiliyor. “İyileşmez” dedikleri otoimmün hastalıklar da iyileşebiliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar