Ana içeriğe atla

Zeytin Çekirdeği Son Derece Faydalıdır

Zeytin Çekirdeği Son Derece Faydalıdır

Değerli dostlar. Bazen dertlerimizin devasının kendi elimizde olduğunu söylersek, yanılmış olmayız. Çünkü zeytin çekirdeği de kendi elimizde olan derdlerimizin çaresidir. Önceden şunu kaydedelim ki, zeytin çekirdeği içerik açısından zeytin yağından daha zengindir ve böldükte ortasından kere yağına benzer bir tabaka çıkar. Bu yağ, son derece zengin mineral ve vitaminlere sahiptir. Zeytin çekirdeği çok güçlü antioksidandır. Tümör hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde iyi sonuçlar vermiştir. Günde 3 defa yemekten önce 3 adet zeytin çekirdeğini yutsanşz, aşağıda kaydettiğim hastalıklara karşı faydasını göreceksiniz. Zeytin çekirdeğini iyi olur ki, kendiniz, yetişmiş, kararmış zeytinleri toplayıp yumuşak kısmını iyice rendeleyip ayırın. (Ayırdığınız kısmı atmayın, sıkıp yağını çıkarın. Bu son derece kaliteli bir soğuk yöntemle alınmış yağdır.) Çekirdeklerini ise kurutup muhafaza edebilirsiniz. Yutmadan önce uç kısımlarını makasla veya kerpetenle koparsanız iyi olur. Bu şekilde yaparsanız, yutarken boğaza veya mide-bağırsağa ilişip zarar vermez. Kuruttuktan sonra öğütüp tozunu da kullanabilirsiniz. Zeytin çekirdeği midedeki asiti, yutar yutmaz ortadan kaldırır. Erozyonlu gastritten kaynaklanan ağrıları 10. günden sonra azaltır ve iyileştirir. Bağrısak kolitlerine (yaralarına) karşı faydalıdır. Kabızlığı ortadan kaldırır, hemoroidi tedavi eder. Bir ay kullandıktan sonra, derinizde parlaklık göreceksiniz. İnsanda gençlik alametleri görünür. Hormonel bozuklukları olanlar için faydalıdır. Safra katılığından eziyet çekenler için faydalıdır. Pankreasta olan iltihaplanma için faydalıdır.
Şöyle bir reçete de tavsiye edeyim. Siyah zeytinleri toplayıp kerpetenle ezip 2 kiloluk şişenin yarısına kadar doldurun. Üzerine şişeyi tam dolduracak kadar elma sirkesi ilave edin. Kapağını gazlı bezle bağlayıp en az 1 ay bekletin. Bir aydan sonra süzün. Şeker hastalığında, aşırı tansiyonda, kan damar tıkanıklığında, yüksek kolestrolde, yağlanmada, kalp krizinde, atrosklerozda ve bu gibi hastalıklarda günde 3 defa yemekten önce 1 yemek kaşığı 1 bardak su ile karıştırıp için. (Unutmayın kerpetenle ezerken zeytinin çekirdeklerinin kırılmasına dikkat edin. O kadar da sert değidir. Çabuk kırılır. Bizzat denemişim)

Yorumlar

Popüler Yayınlar