Filizlendirme Süreleri -

yıkayıp, 12 saat suda beklettiğiniz çimleri, tekrar sudan geçirip 12 saat daha suda beklettikten sonra çimlenmeye başladığını göreceksiniz. Çimlenmeye başlayan tohumları daha önceden hazırladığınız toprağa ekip, 4-5 gün arayla sulayarak büyümelerini izleyebilirsiniz. 7-10 gün sonra büyüyen çimleri üstlerinde kesip çim sıkacağınızda sıkarak içmeye başlabilirsiniz.
  • Arpa: 8-14 saat suda bekletilir, 1-1,5 günde filizlenir. (Kabuksuz arpa)
  • Karabuğday: 15-20 dakika suda bekletilir, 1-1,5 günde filizlenir. (Kavrulmamış karabuğday)
  • Yulaf: 8-14 saat suda bekletilir, 1-1,5 günde filizlenir. (Kabuksuz yulaf)
  • Kinoa: 2-4 saat suda bekletilir. Yaklaşık 12 saatte filizlenir.
  • Pirinç: 12-18 saat suda bekletilir, 1 günde filizlenir. (Kahverengi işlenmemiş pirinç)
  • Çavdar: 8-14 saat suda bekletilir, 1-1,5 günde filizlenir.
  • Badem: 10-14 saat suda bekletilir, 1 günde filizlenir. (Kavrulmamış, çiğ badem) Filizlendirme ve saklama süresi 2 günü geçmemelidir.
  • Nohut: 12-18 saat suda bekletilir, filizlenme 1,5 gün ya da daha fazla.
  • Çemenotu: 8-14 saat suda bekletilir, 18 saatte filizlenir.
  • Susam: 8-14 saat suda bekletilir, 1-1,5 günde filizlenir. (Kavrulmamış susam) Filizlendirme ve saklama süresi 1,5 günü geçmemelidir.
  • Ayçekirdeği: 8-14 saat suda bekletilir, 18 saatte filizlenir. (Kavrulmamış çekirdekler) Suda bekletme süresinin sonunda kabukları ayıklanır.
  • Mercimek: 8-14 saat suda bekletilir, 1 günde filizlenir. (Kırmızı, siyah ya da yeşil mercimek) Küçükler daha hızlı filizlenir.
  • Börülce: 12-14 suda bekletilir, 1 günde filizlenir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar